LibGuides: TOEGEPASTE KUNST: SIERADEN: ZOEKEN NAAR EN IN MUSEALE COLLECTIES

BESTANDSCATALOGI RIJKSMUSEUMCOLLECTIE

Juwelen 1820-1920 = Jewellery 1820-1920 door Reinier J. Baarsen, Gertie van Berge
Plaatskenmerk: S Coll Edel
ISBN: 9061791138
Publicatiedatum: 1990
Collection catalogue of the jewellery collections at the Rijksmuseum. Coverage: 1820 - 1920.
Jewelery Matters door Marjan Unger; Suzanne van Leeuwen
Plaatskenmerk: S Goud 2004
ISBN: 9789462083752
Publicatiedatum: 2018-02-27
In this richly illustrated book, art historian and design expert Marjan Unger tells the story of jewellery. She places jewels in the context of the people who wore them, their culture and their time, and interlaces surprising perspectives from art history, fashion theory and anthropology with the cultural, historical and social values and material characteristics of the jewellery. Unger advocates a universal approach to this cultural heritage that is being produced and worn all over the world. She uses the rich collection of the Rijksmuseum Amsterdam to guide and illustrate her comprehensive and gripping tale.

ZOEKEN IN DE RIJKSMUSEUMCOLLECTIE

Bijna de complete collectie van het Rijksmuseum is te vinden in RijksStudio. Uitgebreid zoeken bijvoorbeeld op 'sieraden' en periode is mogelijk door te filteren, of door het uitgebreid zoeken formulier in te vullen. Het is mogelijk om eigen verzamelingen aan te leggen.

Onder 'meer objectgegevens' is meer informatie over een specifiek object te vinden, zoals:

het specifieke objectnummer (onmisbaar voor het verwijzen naar het object)
een persistente URL naar het object in RijksStudio (belangrijk voor het verwijzen naar de bron van de afbeelding)
een beschrijving van het object, inclusief datering, informatie over de vervaardiger
de verwervingsgeschiedenis
auteursrechten
zo bekend: literatuur- en documentatiebronnen rondom het object

Alle afbeeldingen uit RijksStudio mogen gebruikt worden voor onderzoeks- en commerciele doeleinden. Is er een fout in de beschrijving? Mist er een informatie zoals een literatuurverwijzing? Laat het ons weten!

COLLECTIECATALOGI IN DE RIJKSMUSEUM RESEARCH LIBRARY

Door in de catalogus te zoeken op 'sieraden OR jewel* OR Schmuck' en te filteren op collectiecatalogi, zijn alle collectiecatalogi op het gebied van Sieraden in musea wereldwijd te vinden, die in de collectie van het Rijksmuseum zijn. Volg deze link voor de actuele lijst.

OVERIGE GEDIGITALISEERDE COLLECTIES

Naast ARTSTOR, een commerciële databank met digitale collecties uit 300 musea werelwjiid, volgt hieronder een lijst met musea die uitgebreide sieradencollecties hebben en die goede zoekmogelijkheden door hun objectdocumentatie en afbeeldingen aanbieden.

ARTSTOR This link opens in a new window
Digitale beelddatabank die ca. 1,5 miljoen afbeeldingen met beschrijvingen bevat uit algemene en gespecialiseerde kunst- en cultuurcollecties.
The British Museum Collection Online This link opens in a new window
The database gives access to almost four and a half million objects in more than two million records, covering about half of the museum's collection. Records and images are being added daily.
Kunsthistorisches Museum Wien Online Collection This link opens in a new window
Discover all digitized objects and masterpieces in the online collection of the Kunsthistorisches Museum Wien.
The Met Collection This link opens in a new window
More than 400,000 hi-res images of public-domain works from the collection of the Metropolitan Museum in New York.
V&A Search the Collections This link opens in a new window
Search the Collections provides access to over a million catalogue records and over half a million images of objects in the V&A's collections. New text and images are added each month.

AFDELINGSBLOG

Op de hoogte blijven van interessante onderzoeksverhalen, nieuwtjes en werkzaamheden bij Rijksmuseum Research Services kan via onze blog

TOEGEPASTE KUNST: SIERADEN

SNELLE TOEGANGEN

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

BESTANDSCATALOGI RIJKSMUSEUMCOLLECTIE

ZOEKEN IN DE RIJKSMUSEUMCOLLECTIE

COLLECTIECATALOGI IN DE RIJKSMUSEUM RESEARCH LIBRARY

OVERIGE GEDIGITALISEERDE COLLECTIES

AFDELINGSBLOG